Franse biatletes en Noorse biatleten domineren estafettes in Süd-Tirol

In het Italiaanse Antholz in Süd-Tirol is de laatste World Cup biatlon vóór het WK afgesloten. Er stonden nog estafettes op het programma, alvorens men afreist naar het Duitse Oberhof, waar op 8 februari het wereldkampioenschap van start gaat.

Vrouwen
De vrouwen beten het spits af en al vanaf het begin was duidelijk dat Frankrijk de touwtjes in handen had. De jonge Lou Jeanmonnot pakte de leiding en haar meer ervaren teamgenotes bouwden de voorsprong beetje bij beetje uit: Anaïs Chevalier-Bouchet, Chloe Chevalier en Julia Simon brachten Frankrijk uiteindelijk naar een overtuigende zege.

Linn Persson begon goed voor Zweden, waarna Anna Magnusson het op de schietbaan wat lastig had. Hanna Öberg herstelde dat echter en zus Elvira Öberg bracht de tweede plek keurig binnen voor de ploeg. Voor Duitsland opende Vanessa Voigt netjes, waarna Sophia Schneider, Janina Hettich-Walz en de indrukwekkende World Cup-debutante Hanna Kebinger Italië naar de vierde plek verwezen en zelf het podium completeerden.

Mannen
Bij de mannen was het heel even iets spannender, maar na een wat stroef begin van Sturla Holm Lægreid nam Noorwegen het heft toch steeds steviger in handen. Tarjei Bø bracht zijn team naar de leiding, broertje Johannes Thingnes Bø verstevigde die positie en Vetle Sjåstad Christiansen maakte het keurig af.

Voor Frankrijk opende Antonin Guigonnat goed door de leiding te pakken, waarna Noorwegen aan hen voorbij ging. Fabien Claude, Emilien Jacquelin en Quentin Fillon Maillot staken echter mijlenver boven de rest uit en werden ver achter Noorwegen en ver vóór Duitsland derde. David Zobel, Johannes Kühn, Benedikt Doll en Roman Rees duelleerden even met Zweden en Italië en wonnen die strijd om plek drie.