Tennisster Rybakina klopt Swiatek op Australian Open

Tennisster Iga Swiatek is op de Australian Open in Melbourne verrassend uitgeschakeld. De Poolse wereldranglijstaanvoerster ging op het Australische hardcourt in de achtste finales onderuit tegen de Kazachse Elena Rybakina, die met twee keer 6-4 te sterk was.

Wimbledonkampioene Rybakina neemt het in de kwartfinales op tegen Jelena Ostapenko uit Letland, als zeventiende geplaatst. De voormalig winnares van Roland Garros rekende met 7-5, 6-3 redelijk overtuigend af met de als zevende geplaatste Amerikaanse Coco Gauff.

De hoogstgeplaatste speelster die nog in het toernooi zit is nu de Amerikaanse Jessica Pegula. De nummer drie van de plaatsingslijst won zondag met 7-5, 6-2 van Barbora Krejcikova uit Tsjechië (20) en staat zo net als in de voorgaande twee edities in de kwartfinales.

In die kwartfinales speelt Pegula tegen de als 24e geplaatste Wit-Russische veterane Viktoria Azarenka, de winnares van het toernooi in 2012 en 2013. Azarenka begon stroef tegen Lin Zhu uit China, maar draaide het om en won met 4-6, 6-1, 6-4.