Uitslag AZ - Fortuna Sittard

AZ heeft zondag een gemakkelijke overwinning geboekt op Fortuna Sittard (3-1). Door het puntenverlies van Feyenoord eerder op de dag is het verschil nu twee punten met koploper Feyenoord.

AZ begon goed aan de wedstrijd en na vier minuten stond het al 1-0 voor de thuisploeg dankzij Dani de Wit, die een voorzet van Jens Odgaard binnenkopte. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want vijf later zorgde Burak Yilmaz vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker.

AZ moest zich even herpakken, maar halverwege de eerste helft stond het opnieuw op voorsprong. Na een harde voorzet van Odgaard kreeg de linksback van Ximo Navarro de bal tegen zijn been en ging het eigen goal. Na rust had AZ de wedstrijd onder controle en tien minuten in de tweede helft werd het 3-1 dankzij Vangelis Pavlidis. AZ speelde de wedstrijd rustig uit en staat door de overwinning op de tweede plaats op twee punten van koploper Feyenoord, die eerder op de dag punten verspeelde in de klassieker.