Van Empel en Van der Poel pakken winst in wereldbeker veldrijden

Fem van Empel en Mathieu van der Poel hebben de wereldbeker veldrijden in het Spaanse Benidorm gewonnen. Van Empel pakte de winst bij de vrouwen voor Puck Pieterse en Shirin van Anrooij, terwijl Van der Poel won bij de mannen door een sprintje van Wout van Aert te winnen.

Na weken door de modder rijden kregen de rensters en renners nu een snel parcours voorgeschoteld. Op het parcours kon er weinig verschil gemaakt worden, maar toch wisten vrij snel vier rensters weg te rijden bij de rest: Fem van Empel, Puck Pieterse, Shirin van Anrooij en de Italiaanse kampioene Silvia Persico. Persico en Van Anrooij moesten er meermaals vanaf als Van Empel en Pieterse versnelde, maar telkens wist het tweetal terug te komen.

Maar na een nieuwe versnelling van Van Empel moest Van Anrooij en Persico passen en alleen Pieterse kon de Europees kampioen nog volgen. Tot aan een nieuwe versnelling in het laatste deel van de ronde moest ook Pieterse passen en pakte Van Empel de zege, en is ook de winnaar van de wereldbeker.

Bij de mannen stonden Van der Poel, Van Aert en wereldkampioen Tom Pidcock voor de laatste keer dit seizoen samen aan de start, doordat Pidcock zijn laatste veldrit reed. De Engelsman ging er in de openingsronde hard vandoor, maar halverwege de cross kon hij een aanval van Van der Poel niet beantwoorden en zou de wereldkampioen niet meer mee doen voor de zege. Waar Pidcock afhaakte sloot Van Aert aan bij Van der Poel en maakte er een spannende wedstrijd van. In de technische gedeeltes was Van der Poel beter, terwijl als het omhoog liep Van Aert weer wat sterker was.

In de slotronde speelde Van der Poel zijn voordeel uit. Op de balkjes nam de Nederlander een paar meters en hield die voorsprong vast tot aan de finishstreep. Hij won voor Van Aert en Iserbyt. Over twee weken staat het WK in Hoogerheide op het programma.

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com