Handballers kansloos voor kwartfinales WK na nederlaag tegen Duitsland

De Nederlandse handballers hebben op het WK niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Duitsland. Tegen de Duitse handballers verloor Nederland met 26-33, waardoor Oranje geen zicht meer heeft op de kwartfinales.

De Nederlandse handballers moesten zaterdag een resultaat halen tegen Duitsland om zicht te houden op de kwartfinales van het WK. Oranje begon ook goed en kon lang mee met Duitsland. Lange tijd ging het gelijk op tussen de beide landen, maar in de slotfase van de eerste helft sloegen de Duitse handballers het eerste gaatje en gingen de rust in met een 12-15 voorsprong.

Na rust diepte Duitsland de voorsprong uit tegen Nederland. Pas in de negende minuut van de tweede helft wist Oranje te scoren, maar op dat moment stond het al 13-20 voor Duitsland en in het restant van de tweede helft speelde Duitsland het makkelijk uit.

Door de zege is Duitsland nu zeker van een plaats in de kwartfinales samen met Noorwegen, die eerder op de dag wonnen van Qatar. Beide ploegen hebben na vier wedstrijden acht punten, terwijl Servië en Nederland nu op vier punten staan met nog één wedstrijd te gaan in de poulefase.