Koolhof en Rojer dubbelen door, Schuurs twee keer verder

Voor de Nederlandse tennissers in het dubbelspel op de Australian Open was het geen verkeerde dag. In Melbourne werden zes partijen gespeeld in het dubbelspel met Nederlandse deelname, in vier daarvan leverde dat winst op voor de 'Nederlandse' kant.

Wesley Koolhof, samen met de Brit Neal Skupski als eerste geplaatst, speelde een pittige partij tegen de Griekse broers Petros en Stefanos Tsitsipas. Dat ging naar een tiebreak in de beslissende set, die Koolhof en zijn Britse kompaan wel wonnen: 7-6 (6), 4-6, 7-6 (7).

Jean-Julien Rojer en zijn Nicaraguaanse partner Marcelo Arevalo zijn als derde geplaatst en hadden het iets minder moeilijk: de Japanners Ben McLachlan en Yoshihito Nishioka gingen er met 7-6 (3), 6-4 aan. Rojer en Arevalo spelen in de achtste finales tegen de Nederlanders Robin Haase en Matwé Middelkoop.

Demi Schuurs speelde met de Amerikaanse Desirae Krawczyk, met wie ze als zesde geplaatst is, tegen een Australisch wildcardduo. Olivia Gadecki en Priscilla Hon boden bij vlagen prima weerstand, maar het Nederlands-Amerikaanse duo was toch net te sterk: 6-2, 3-6, 6-3.

In het gemengd dubbelspel ging het wat minder lekker voor de Nederlanders, te beginnen met Koolhof en zijn Japanse partner Ena Shibahara. Zij waren als vierde geplaatst, maar gingen met twee keer 6-2 onderuit tegen het Australische wildcardduo Olivia Gadecki/Marc Polmans.

Robin Haase speelde met de Chinese Shuai Zhang tegen een ander Australisch wildcardduo: Alana Parnaby en Andrew Harris. Haase en Zhang begonnen goed, maar verloren de zeer spannende wedstrijd uiteindelijk toch: 6-4, 6-7 (6) [8-10].

Tot slot kwam Schuurs in actie met de Kroaat Nikola Mektic, met wie ze tegen nóg een Australisch wildcardduo speelde: veteranen Sam Stosur en Matthew Ebden. Die waren dan weer níet sterk genoeg voor het als vijfde geplaatste Nederlands-Kroatische duo: 4-6, 6-3 [10-6] winst ovor Schuurs en Mektic.