Coquard boekt in Tour Down Under eerste World Tourzege

Bryan Coquard heeft de vierde etappe in de Tour Down Under op z’n naam gebracht. De Fransman van Cofidis was na 132 kilometer de snelste in een sprint. Hij won voor Alberto Bettiol en Hugo Page. In het klassement blijft Jay Vine met nog één etappe te gaan leider.

Zaterdag stond de vierde etappe in de Tour Down Under en het leek voor de sprinters te worden doordat de etappe voornamelijk werd gereden over vlakke wegen. Op papier een gemakkelijke rit, met vroege vluchters Daryl Impey en Jonas Rutsch snel in de aanval. Toch was het halverwege de rit oppassen voor de klassementsrenners nadat de ploeg van Simon Yates en Michael Matthews stevig doortrok en het peloton in waaiers trok. De meeste klassementsrenners zaten in de eerste waaier. Maar onder meer Maximilian Schachmann en Kaden Groves lieten zich verrassen en zouden nooit meer de aansluiting vinden met het eerste peloton. Ook Phil Bauhaus, ritwinnaar van de eerste etappe, zat niet mee in de eerste waaier.

Het tempo in het peloton bleef hoog en niemand zou meer ten aanval trekken, waardoor we een sprint kregen van een groep van veertig renners en daarin was Bryan Coquaard duidelijk de snelste. De kleine Fransman sprintte iedereen uit het wiel en boekte zijn eerste profzege in de WorldTour. Zondag staat de slotrit op het programma met aankomst op Mount Lofty.

Results powered by FirstCycling.com