FOK! Wat een weer: code geel en oranje

winterbanner

Goede morgen!

Vannacht en vanochtend krijgt het winterse karakter de overhand. Hierdoor is er in het hele land, met uitzondering van de kuststrook, kans op gladheid door winterse buien en/of bevriezing van natte wegen en geldt code geel. Vanochtend trekken zwaardere winterse buien over het land en dit levert vanaf 08:00 uur in de provincies Utrecht en Noord-Brabant en vanaf 10 uur ook in Limburg met rond 5 cm sneeuw per uur een code Oranje op.

Later vanmiddag wordt het droog vanuit het noordwesten, de temperatuur ligt tussen 5°C in het (zuid)westen, elders rond 2°C en in sneeuwval blijft de temperatuur steken rond 0°C. Op de Veluwe en in het zuidoosten kan het sneeuwdek plaatselijk aangroeien tot 5-8 cm. Vanavond eerst nog (natte) sneeuw in het zuidoosten, elders is het droog en klaart het op. Door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten kan het op veel plaatsen glad worden. Pas dan dus ook goed op als je de weg op gaat. 

In de nacht naar zaterdag is het droog met lichte vorst, overdag is het grotendeels droog. Morgen meer weer!

Onrust in de atmosfeer (Foto: DJMO)
Onrust in de atmosfeer (Foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!