Koolhof, Haase/Middelkoop en Schuurs dubbelen soepel door op Australian Open

Op de Australian Open in Melbourne zijn ook de toernooien in het dubbelspel donderdag van start gegaan. Daarbij kwamen er alvast vier Nederlanders in actie en dat leverde in alle drie duels succes op.

Wesley Koolhof is samen met de Brit Neal Skupski, met wie hij vorig jaar de US Open-finale haalde, de nummer één op de plaatsingslijst. Dat maakte het duo in de eerste ronde alvast waar: ze wonnen met 6-1, 6-2 van het Kazachs/Australische duo Alexander Bublik/John-Patrick Smith en nemen het hierna op tegen de Griekse broers Stefanos en Petros Tsitsipas.

Robin Haase en Matwé Middelkoop zijn als zestiende geplaatst en ook zij begonnen prima. Roberto Carballes Baena uit Spanje en zijn Boliviaanse kompaan Hugo Dellien werden met twee keer 7-5 naar huis gestuurd.

Bij de vrouwen begon Demi Schuurs samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk aan haar toernooi. De nummers zes van de plaatsingslijst hadden het daarbij niet moeilijk tegen een Australisch wildcardduo: Petra Hule en Arina Rodionova werden met 6-1, 6-4 verslagen.