Handballers winnen moeizaam van Qatar en houden zicht op kwartfinales

De Nederlandse handballers blijven goed presteren op het WK. Nederland had het lang lastig tegen Qatar en keek bij rust ook tegen een achterstand aan, maar dankzij een goede tweede helft won Oranje met 32-30-zege en blijft zodoende kans houden op de kwartfinales.

Nederland had het in de eerste helft heel erg moeilijk tegen Qatar. Na dertig minuten handballen stond Oranje met 15-19 achter. In de tweede helft had Nederland het vooral verdedigend beter voor elkaar en kwamen de Nederlandse handballers langzaam terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd kwam Nederland voor het eerst op voorsprong en nam zelf een voorsprong van drie doelpunten (30-27), maar in de slotfase werd het alsnog spannend nadat Qatar terugkwam tot één doelpunt. Maar dankzij een doelpunt in de slotseconden won Oranje met 32-30.

Nederland staat door de overwinning nu op vier punten en speelt nog twee wedstrijden in de hoofdronde. Zaterdag is Duitsland de tegenstander, maandag speelt Oranje nog tegen Servië. De nummers 1 en 2 van de groep gaan naar de kwartfinales.