Dubbelslag voor Dennis in Tour Down Under

Rohan Dennis heeft de tweede etappe in de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De Australiër van Jumbo Visma was na 154 kilometer te sterk voor Jay Vine en Mauro Schmid. Dankzij de zege is Dennis ook de nieuwe leider in de Australische rittenkoers.

De etappe van vandaag ging over bijna 155 kilometer van Brighton naar Victor Harbor met in de finale een lastige helling. Onderweg stond er ook een stevige wind en na vijftig kilometer en zou het peloton uit elkaar vallen. In het eerste deel van het peloton zaten de meeste favorieten voor de eindzege en uiteindelijk zou alles weer samen komen, waarna de renners zich konden opmaken voor de finale.

Op de slothelling, Nettle Hill (2,5 km aan 6,8%, gemiddeld), kreeg Michael Matthews te maken met pech. Een van de favorieten voor de eindoverwinning zou zodoende meer dan twee minuten verspelen en kan een goed klassement in zijn thuisronde vergeten. Op Nettle Hill demarreerde Jay Vine. De Australiër van UAE Emirates nam een kleine voorsprong, waarna Simon Yates de aansluiting maakte. Later zouden ook nog Rohan Dennis, Jai Hindley en Mauro Schmid de sprong naar voren maken.

Op de top had het vijftal een halve minuut voorsprong op het peloton, waar klassementsleider Alberto Bettiol moest afhaken. De Italiaan kreeg te maken met krampen en kon een goede klassering vergeten. In de resterende kilometers kwam het peloton nog wel dichter op de kopgroep, maar ze zouden nooit helemaal meer de aansluiting vinden, waardoor het vijftal voor de zege konden gaan strijden. In de laatste kilometer zag Hindley zijn kans, maar Dennis reageerde vrij snel en reed ernaartoe en ging vervolgens zelf in de aanval. Hij nam een kleine voorsprong en zou uiteindelijk met twee seconden winnen voor Vine en Schmid. In het algemeen klassement is Dennis ook de nieuwe leider, daarin heeft de renner van Jumbo-Visma nu een voorsprong van drie seconden op Vine.

Results powered by FirstCycling.com