Geblesseerde Nadal uit Australian Open, Griekspoor klopt Van de Zandschulp

Voor tennisser Rafael Nadal is de Australian Open voorbij. De regerend kampioen raakte in Melbourne in de tweede ronde geblesseerd aan zijn heup in zijn partij tegen de Amerikaan MacKenzie McDonald. De Spanjaard speelde de wedstrijd met zichtbare pijn en moeite uit, maar verloor in drie sets: 6-4, 6-4, 7-5.

Voor het eerst in ruim twee decennia was er op een Grand Slam-toernooi een Nederlands onderonsje bij de mannen: Tallon Griekspoor nam het op tegen de als 32e geplaatste Botic van de Zandschulp. Dat werd een ietwat verrassend eenzijdige partij en niet in het voordeel van de op papier betere Van de Zandschulp: met drie keer 6-4 was Griekspoor de betere.

Griekspoor speelt in de derde ronde tegen de Griekse nummer drie van de plaatsingslijst, Stefanos Tsitsipas. Die had de Australische wildcardspeler Rinky Hijikata tegenover zich, maar had daar bijzonder weinig boodschap aan: 6-3, 6-0, 6-2 en in no-time was de droom van Hijikata weer voorbij.

De als zesde geplaatste Canadees Felix Auger-Aliassime begon met veel moeite tegen de Slowaak Alex Molcan, die de eerste twee sets overtuigend won. Auger-Aliassime draaide het echter netjes om en won in vijf sets alsnog: 3-6, 3-6, 6-3, 6-2, 6-2. De Rus Daniil Medvedev (7) won juist vrij eenvoudig van de Australische wildcardspeler John Millman: 7-5, 6-2, 6-2.

Iets verder naar onderen op de plaatsingslijst had de Pool Hubert Hurkacz (10) het moeilijk met Lorenzo Sonego uit Italië, die hem tot een vijfsetter dwong: 3-6, 7-6 (3), 2-6, 6-3, 6-3. De Brit Cam Norrie (11) won met 6-3, 3-6, 7-6 (2), 6-3 van de Fransman Constant Lestienne, terwijl de Süd-Tiroler Jannik Sinner met 6-3, 6-2, 6-2 simpel afrekende met Tomas Martin Etcheverry uit Argentinië.