Bauhaus net te snel voor Ewan en Matthews in eerste etappe Tour Down Under

Phil Bauhaus heeft de eerste rit in de Tour Down Under gewonnen. In de massasprint was de Duitser van Bahrain - Victorious net iets sneller dan Caleb Ewan en Michael Matthews. In het algemeen klassement blijft Alberto Bettiol wel aan de leiding, al komt Matthews op zes seconden van de Italiaan.

De eerste etappe van 150 kilometer lang ging voornamelijk over vlakke wegen in Australië. Nans Peters was de eenzame vluchter van de dag en reed lange tijd vooruit, maar met nog iets meer dan vijftig kilometer van de streep werd hij ingelopen.

Onderweg lagen er ook bonificatieseconden en daarin deed Michael Matthews de beste zaken. De snelle Australiër pakte onderweg vier seconden, door twee keer tweede te worden in de tussensprinten. Ook Corbin Strong en Ethan Hayter wisten secondes te pakken, waardoor alle drie de renners goede zaken deden in het algemeen klassement.

Voor de etappe ging de strijd tussen de snelle mannen. In een massasprint was Phil Bauhaus net iets sneller dan Caleb Ewan, die vanuit een kansloze positie nog naar de tweede plaats sprintte. Matthews werd derde en door de nodige bonificatieseconden staat hij nu tweede in het algemeen klassement, op acht seconden van leider Alberto Bettiol.