Handballers kunnen net niet stunten tegen Noorwegen op WK ondanks voorsprong bij rust

De Nederlandse handballers zijn er dinsdag op het WK net niet in geslaagd om te verrassen tegen Noorwegen. Tegen de Noren stond Oranje bij rust (17-13) nog wel voor, maar verloren uiteindelijk met 26-27 van de Noorse handballers.

In de eerste helft wisten de Nederlandse handballers Noorwegen te verassen met goed aanvallend spel en ook verdedigend had Oranje de controle tegen Noorwegen. Bij rust stond Nederland verrassend met 17-13 voor. Snel na rust had de ploeg van bondscoach Staffan Olsson het lastig tegen Noorwegen en tien minuten in de tweede helft stond het alweer gelijk (20-20).

Daarna bleef het lang spannend tussen Nederland en Noorwegen, waarna Noren drie minuten voor tijd het verschil bracht naar twee goals verschil in het voordeel van de Noorse handballers. Nederland wist nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar verder kwam de Nederlandse ploeg niet meer, waardoor Noorwegen de winst pakte in Polen.

Door het verlies neemt Oranje twee punten mee naar de hoofdronde. Alleen de resultaten tegen de groepsgenoten die ook doorgaan worden meegenomen. Nederland neemt door de overwinning op Argentinië twee punten mee. In de hoofdfase neemt Oranje het op tegen Duitsland, Servië en Qatar.