Rusland kondigt 'grote veranderingen' aan in leger

Rusland kondigt 'grote veranderingen' aan in zijn leger voor de komende drie jaar. Van 2023 tot 2026 wordt het aantal militairen verhoogd tot 1,5 miljoen, zei het ministerie van Defensie tegen persbureau Reuters.

Ook in de leiding zullen er veranderingen plaatsvinden. "Alleen door versterking van de belangrijkste structurele componenten van de strijdkrachten is het mogelijk om de militaire bescherming van de staat te verzekeren en om nieuwe delen en kritieke faciliteiten van de Russische Federatie te beschermen", zei minister van Defensie Sergei Shoigu, die deze week Russische troepen in Oekraïne bezocht.

"Sergei Shoigu bedankte de soldaten die dapper taken uitvoeren in de militaire speciale operatiezone en reikte de soldaten staatsonderscheidingen uit voor hun toewijding en heldhaftigheid", zei het ministerie van Defensie in een verklaring op Telegram. Rusland beschrijft zijn invasie van Oekraïne nog steeds als een "speciale militaire operatie", terwijl Kyiv en zijn bondgenoten spreken van imperialistische landroof.