Swiatek, Pegula en Sakkari beginnen overtuigend aan Australian Open

In Melbourne zijn ook de vrouwen begonnen aan de Australian Open, nog zonder grote verrassingen in de eerste ronde. Zo begon de Poolse wereldranglijstaanvoerster Iga Swiatek prima: Jule Niemeier bood weerstand, maar de Duitse sneuvelde met 6-4, 7-5.

De als derde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula opende met een doodsimpele 6-0, 6-1 zege op de Roemeense Jaqueline Cristian, terwijl Maria Sakkari uit Griekenland (6) met 6-1, 6-4 ook weinig moeite had met de Chinese Yue Yuan. De Amerikaanse Coco Gauff (7) deed het ook prima: Katerina Siniakova uit Tsjechië ging er met 6-1, 6-4 aan.

Gauff's als tiende geplaatste landgenote Madison Keys leverde wel een set in, maar Anna Blinkova uit Rusland sneuvelde met 6-4, 3-6, 6-2 alsnog. Danielle Collins, als dertiende geplaatst, zorgde voor de volgende Amerikaanse zege op een Russische: Anna Kalinskaya werd met 7-5, 5-7, 6-4 geklopt. De Tsjechische Petra Kvitova rondde de dag wat de top-15 betreft af met een 7-6 (3), 6-2 zege op Alison Van Uytvanck uit België.