Uitslag Fortuna Sittard - PSV

PSV heeft net als vorige week punten verspeeld in de eredivisie. Tegen Fortuna Sittard kwamen de Eindhovenaren vlak voor rust op achterstand, maar zette dat in de tweede helft recht en leek op weg naar de overwinning, maar in de laatste minuut maakt Burak Yilmaz nog gelijk, waardoor het in Limburg 2-2 werd.

PSV was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en kreeg ook de nodige kansen op de openingstreffer, maar bij rust keek de ploeg van Ruud van Nistelrooij verrassend tegen een achterstand aan nadat Iñigo Córdoba na zwak verdedigen de openingstreffer binnenschoot.

Ook in de tweede helft was PSV duidelijk beter dan Fortuna Sittard en was het wachten op de gelijkmaker, zeker nadat Dogan Erdogan met rood van het veld moest. Niet lang na de rode kaart maakt Xavi Simons de verdiende gelijkmaker, niet veel later zorgde Ibrahim Sangaré voor de 1-2.

PSV leek op weg naar de winst, maar in de slotminuut kwam de thuisploeg alsnog langszij na een benutte strafschop van Burak Yilmaz. Door het gelijkspel blijft PSV op gelijke hoogte staan met Ajax, die zaterdag gelijkspeelde tegen FC Twente.