FOK! Wat een weer: langdurig regen

winterbanner

Goede morgen!

Ha! Weekend! Als u nu denkt: lekker klussen buiten huis, hou dan maar op met denken tenzij je van regen houdt. In zeeland regent het al, rond 7 uur zijn Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland aan de beurt, om 8 uur is het enkel nog drog in Groningen, Drenthe, een groot deel van Overijssel en het oosten van Gelderland. En wat komt, gaat ook weer. Al lijkt dat wel even te gaan duren vandaag. 

Naast regen is er ook wind, een vrij krachtige wind boven land en aan de kust soms stormachtig, de wind komt uit het zuidwesten. De temperatuur loopt op tot 11 graden. Vanavond wordt het dan toch nog droog vanuit het zuidwesten. De nacht naar zondag verloopt wat rustiger al blijft het niet geheel droog in het noorden.

Morgen weer een natte dag met code geel, maar daar later meer over. Dan de voruitzichten, na het weekend aanhoudend kouder met een (natte) sneeuwkans, vanaf woensdag lijkt het alsof we van de neerslag af zijn met temperaturen overdag tussen de 3 en 5 grade en in de nacht rond het vriespunt. Maar eerst de laatste druppels weerstaan. Tot morgen!

De bewolking vloog door de lucht door de harde wind (Foto: _UserName_)
De bewolking vloog door de lucht door de harde wind (Foto: _UserName_) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!