SkiŽr Kilde wint super-G op de Lauberhorn

In het Zwitserse Wengen zijn vrijdagochtend de Lauberhornrennen geopend, de beruchte en beroemde World Cup-wedstrijden op de afdaling en de super-G. Dat laatste onderdeel stond vrijdag op het programma, zaterdag om 12.30 uur is het tijd voor de legendarische afdaling aldaar.

De Zwitser Beat Feuz komt dit weekeinde voor het laatst voor eigen publiek in actie en de Kugelblitz leek het weekeinde met een goede run te openen. Hij bleef een tijdje bovenaan de tijdenlijst, tot landgenoot Stefan Rogentin naar beneden kwam en er meer dan een seconde onderdoor dook.

Rogentin's tijd werd benaderd door de volgende Zwitser, Marco Odermatt, maar die kwam wel 0,39 seconden tekort. Vincent Kriechmayr uit Oostenrijk zat er nog wat verder achter, waarna Aleksander Aamodt Kilde het mocht doen. De Noor maakte weer eens indruk en dook 0,27 seconden onder Rogentin's tijd door.

Niemand zou meer aan de tijd van Kilde komen en ook Rogentin en Odermatt bleven op het podium staan, voor Rogentin was dat de eerste keer. Feuz zakte uiteindelijk nog terug naar de zevende plek op 1,42 seconden van Kilde.