Wereldkampioenschap kerstboomwerpen

In het Duitse Weidenthal is voor de 15e keer het wereldkampioenschap kerstboomwerpen gehouden. Inmiddels heeft de wedstrijd een cultstatus verworven. Honderden toeschouwers wilden zien hoe mannen en vrouwen sparren over een sportveld gooien.

Het gooien met kerstbomen gebeurt op drie verschillende manieren: de deelnemers moesten een ongeveer 1,50 meter hoge sparrenboom als een speer gooien, als een hamer wegwerpen en over een hoge lat heen gooien. De individuele scores worden op het einde bij elkaar opgeteld.

Een deelnemer beschreef de moeilijkheid van het gooien van een kerstboom: "Als de boom verkeerd wordt gegooid, verliest hij zijn snelheid en valt snel op de grond neer." Er wordt niet gegooid met 'gebruikte' kerstbomen. De negen bomen die zijn gebruikt bij dit kampioenschap zijn een dag eerder gekapt in het gemeenschapsbos en zullen na het WK aan de geiten gevoerd worden. Gebruikte kerstbomen kunnen niet worden gebruikt omdat ze snel hun naalden verliezen en de takken gemakkelijk breken, zegt Silke Blum van organisator FC Wacker.

Jürgen Zeis won het wereldkampioenschap met een totaal afstand van 22,64 meter. Hij ontving een houten elandfiguur als trofee.