Nieuwe intercity goedgekeurd voor het Nederlandse spoor

Er is goedkeuring om 99 nieuwe intercity's op het Nederlandse spoor te laten rijden, zo meldt de NS. De derde proeffase is van start op het traject Amsterdam - Rotterdam - Breda. Hierna zal ook het traject Den Haag - Rotterdam - Eindhoven volgen. Later volgt de HSL en de richtingen Zwolle en Groningen. 

Maarten Bakker is als programmamanager verantwoordelijk voor de introductie van deze treinen “Het is een belangrijke mijlpaal dat de trein door de inspectie is goedgekeurd. Dit zorgt ervoor dat we kunnen starten met een nieuwe fase van het testprogramma. De treinen die nu in Nederland rijden, zijn nog testtreinen. Zodra de eerste trein geleverd is en aan NS is overgedragen door de fabrikant, doorlopen ze opnieuw een testprogramma en daarna kunnen we voor het eerst proefrijden met reizigers. We verwachten voor deze zomer in de dienstregeling te kunnen rijden.”

De 99 treinen bieden plaats aan 33000 passagiers en worden gemaakt door het Franse bedrijf Alstom en hebben een topsnelheid van 200 km/u. De verbinding met Brussel wordt hiermee ook verbeterd, gezien 20 treinen ook geschikt zijn voor het Belgische spoor.