Granerud wint ook nieuwjaarsspringen in Garmisch en vergroot voorsprong in Vierschansentournee

In Garmisch-Partenkirchen is de tweede wedstrijd van de Vierschansentournee afgewerkt. De strijd om de tourneezege lijkt al enigszins in een plooi te liggen, met in de komende dagen nog de andere twee wedstrijden te gaan: eerst die in Innsbruck, daarna in Bischofshofen.

De Noor Halvor Egner Granerud, in Oberstdorf al de winnaar, zette een bijzonder indrukwekkende eerste sprong neer en ging aan de leiding, maar Anze Lanisek uit Slovenië - in Oberstdorf teleurstellend tiende - zat er erg dicht op. Ze werden op enige afstand gevolgd door de Polen Dawid Kubacki en Piotr Zyla, de nummers drie en twee in de tournee, voor thuisfavoriet Andreas Wellinger en de Oostenrijkers Manuel Fettner en Jan Hörl.

In ronde twee wist Hörl zijn positie met een sterke sprong te verdedigen, Fettner bleef hem nét voor en Wellinger leverde drie plekken in, waardoor Duitsland wéér geen thuiswinnaar kreeg. Zyla verloor twee posities, maar landgenoot Kubacki haalde stevig uit en pakte ruimschoots de leiding. Lanisek vloog daar dan weer overheen, maar er was er maar één baas boven baas: op Granerud stond geen maat, de Noor won ook in Garmisch-Partenkirchen.

In de Vierschansentournee staat Granerud uiteraard ruim aan de leiding, Kubacki is de enige die nog een klein beetje in de buurt blijft. Zyla volgt op de derde plek, voor Lanisek, Geiger en Wellinger.