Darter Van der Voort uitgeschakeld op WK, Price en Clayton naar kwartfinales

In het Londense Alexandra Palace is de derde ronde van het wereldkampioenschap darts afgerond. In de avondsessie van donderdag stond nog één wedstrijd uit die ronde op de planning, gevolgd door de eerste twee achtste finales.

Vincent van der Voort speelde in de derde ronde tegen de Engelsman Luke Humphries en begon behoorlijk gezapig aan de partij. Humphries gooide goed en gaf de Nederlander nauwelijks kansen, maar in set drie kwam er ineens een beetje leven in Van der Voort's spel en dat zorgde zowaar voor twee keer setwinst op rij: 2-2.

In de vijfde set werd Van der Voort in de beslissende leg gebroken, maar een set later deed hij dat juist terug bij Humphries, die anders op 72 had mogen gooien voor de wedstrijd. Daarmee was het echter wel in één keer klaar voor Van der Voort, die in de beslissende zevende set niet veel verder kwam dan een paar puddingbeurten en zo met 4-3 alsnog verloor.

De Welshman Gerwyn Price opende de achtste finales met een partij tegen José de Sousa uit Portugal. De nummer één van de wereld speelde prima en trok de eerste twee sets naar zich toe, waarna hij het in set drie even liet liggen. De Sousa bleef wel vrij aardig partij bieden, maar Price was simpelweg te goed op de beslissende momenten en won met 4-1.

Price's landgenoot Jonny Clayton speelde tegen de Noord-Ierse revelatie van het jaar, de jonge Josh Rock. Die schoot uit de startblokken en denderde in no-time naar 3-0 in de eerste set, maar Clayton herpakte zich en won de volgende twee sets. In de vierde en vijfde set pakte Rock in de beslissende leg de winst, maar Clayton kwam opnieuw terug en in de zevende en laatste set was het verzet van de jongeling definitief gebroken: 4-3.