Fantastische Van Gerwen naar laatste zestien op WK darts, Smith ontsnapt

Het wereldkampioenschap darts in het Londense Alexandra Palace is weer een dag dichter bij de finale. Woensdagavond werden er weer drie wedstrijden in de derde ronde afgewerkt en vooral een voormalig wereldkampioen maakte daarbij grote indruk.

De Engelsman Joe Cullen opende de avond met een partij tegen Damon Heta uit Australië, wat na een wat gezapig begin vanaf de tweede set een beetje op gang kwam. Echte spanning was er echter niet: de eerste en derde sets gingen weliswaar in vijf legs naar Cullen, in sets twee en vier kon Heta beduidend minder partij bieden, waardoor de Engelsman het in vier sets opvallend makkelijk af kon maken, 4-0.

Michael van Gerwen en de Oostenrijker Mensur Suljovic maakten er in wedstrijd twee van de avond een waar spektakel van. De eerste set ging met 3-2 naar de Nederlander, die een werkelijk fenomenale tweede set - een van de besten ooit op het WK - ook met die cijfers won. Suljovic won set drie, de Nederlander pakte de vierde set en bij 2-2 in set vijf volgde een bijzonder moment: Van Gerwen zette 121 weg op 32, in plaats van het via bullseye te proberen, waarna Suljovic 161 tóch uit wist te gooien. In een wat matige zesde set was Van Gerwen echter gewoon weer de beste, waarna hij de fantastische partij met 4-2 winnend afsloot.

Michael Smith sloot de avond af met zijn wedstrijd tegen de Duitser Martin Schindler, die een uitstekende eerste set met 3-2 won. Smith won set twee simpel, maar de derde en vierde sets gingen weer naar de kleine Duitser. In de vijfde set liet hij kansen liggen om de wedstrijd af te maken, waarna Smith het om wist te keren. De Engelsman begon sterker te scoren en vooral beter te finishen en in de laatste twee uitstekende sets gaf hij nog maar twee legs weg: 4-3 en de volgende comeback was een feit.