Darter Noppert na 'wespincident' uitgeschakeld op WK, ook Anderson naar huis

In het Alexandra Palace in Londen zijn weer drie wedstrijden afgewerkt in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts. Daarbij kwam er weer een Nederlander in actie, maar dat verliep net als een dag eerder niet zo best.

In de eerste partij van de dag stond de Engelsman Ryan Searle tegenover José de Sousa uit Portugal, die in leg één al op typische wijze begon: met 71 over gooide hij zijn eerste twee pijltjes enthousiast in de single en triple 20...no score. Het duel ontbrandde nog niet echt, maar zonder al teveel problemen kwam Searle in rap tempo op een 3-0 voorsprong in sets. Vanaf dat moment leek het echter op bij 'Heavy Metal', die twee sets op rij in de laatste leg verloor. Sousa won ook set zes en liet in de beslissende zevende set flinke kansen liggen om het af te maken, maar dat deed hij wel gewoon: 4-3 en de comeback was compleet.

Danny Noppert kwam vervolgens in actie tegen de Schot Alan Soutar, die tijdens de Kerstdagen nog wat nachtdiensten draaide bij de lokale brandweer. Dat ging allemaal uitstekend voor de Fries, die met één verloren leg de eerste twee sets won. In set drie ging het echter fout: er zat al een tijdje een wesp op zijn schouder, die scheidsrechter Russ Bray er toch maar af haalde. Dat leek Noppert flink uit zijn concentratie te halen: het niveau daalde dramatisch en kwam eigenlijk ook geen moment meer terug. Soutar ging juist steeds beter spelen en door twaalf van de dertien laatste legs te winnen speelde hij Noppert volledig naar huis: 4-2.

De Schot Gary Anderson sloot de middag af met een partij tegen zijn Engelse leerling Chris Dobey, die hij in set één op bijzonder indrukwekkende wijze het nakijken gaf. Hij kreeg het daarna echter bijzonder moeilijk: set na set ging het naar een vijfde leg, waarin Dobey drie keer op rij de beste was. De al lang en breed gebroken Anderson pakte in set vijf nog wel een leg, maar dat mocht niet meer baten en Dobey maakte het met 4-1 op knappe wijze af.