Darter Van den Bergh naar achtste finales WK, Rock wint heerlijke partij van Aspinall

In het Londense Alexandra Palace is het wereldkampioenschap darts weer hervat na de kerstpauze. De derde ronde werd afgetrapt en zal 2,5 dag duren - donderdagavond gaan de achtste finales van start.

Dimitri van den Bergh uit België en de Pool Krzysztof Ratajski openden de derde ronde en dat ging met een stroeve eerste set, die de Belg nipt won. In set twee ging het niveau enorm omhoog: gemiddelden van ver boven de honderd leverden Van den Bergh een 3-0 setwinst op, maar Ratajski deed dat in set drie terug. Daarna zakte het niveau weer wat in, maar Van den Bergh wist het genoeg vast te houden om met twee keer 3-1 de wedstrijd naar zich toe te trekken: 4-1.

De Engelsman Nathan Aspinall, de nummer tien van de plaatsingslijst, speelde tegen de Noord-Ierse revelatie van 2022, Josh Rock. De twee begonnen heerlijk aan de wedstrijd, waarbij Rock set één met 3-2 pakte. Aspinall kwam beter in zijn spel en won de volgende twee sets, maar Rock sloeg terug en met een heerlijke vierde en vijfde set kwam hij op een 3-2 voorsprong. In set zes was Aspinall even te sterk, maar Rock kwam weer langszij en maakte het in de zevende set overtuigend af: 4-3.

De middagsessie werd afgesloten door de Welshman Jonny Clayton en Rock's landgenoot Brendan Dolan. Vooral Clayton speelde prima, maar Dolan wist hem keer op keer genoeg partij te bieden om naar een beslissende leg te gaan in de set, waarna hij set vier op die manier zelfs won. De vijfde set volgde weer het vertrouwde patroon: vijf legs en Clayton won de vijfde, waarmee dit keer ook de wedstrijd met 4-1 beslist werd.