Snowboarders Kleveland en James schitteren op big air en in halfpipe

Voor de snowboardliefhebbers keren we nog even terug naar Copper Mountain, want in het Amerikaanse skioord werden een paar fraaie World Cup-wedstrijden afgewerkt. In de halfpipe werd gestreden op het hoogste niveau en ook op de big air waren een paar heerlijke sprongen te zien.

Halfpipe vrouwen
De Spaanse veterane Queralt Castellet scoorde 89,75 punten in haar eerste run, wat ze niet meer hoefde te verbeteren. Elizabeth Hosking uit Canada noteerde 88,75 punten in run één en scoorde zo de tweede plek, voor de Japanse Mitsuki Ono, die in run één tot 85,00 punten kwam - de tweede en derde pogingen leverden geen betere prestaties op.

Halfpipe mannen
De Australiër Scotty James stal de show: na de 97,00 punten in zijn eerste finalerun trok hij de gashendel nog even flink open en scoorde hij met een fantastische tweede run 99,00 punten. Dat leverde uiteraard de winst op, Jan Scherrer uit Zwitserland werd met een eveneens zeer goede 96,25 punten tweede, voor de Japanner Kaishu Hirano (88,25).

Big air vrouwen
De pas 15-jarige Mari Fukada maakte haar World Cup-debuut, haalde de finale en kende daarin geen enkele schroom. De Japanse opende met een grote switch backside 900 weddle, waarna ze in haar derde sprong een frontside double underflip 900 neerzette. Goed voor in totaal 155,75 punten en de winst bij haar debuut, voor de Amerikaanse Hailey Langland (151,50) en landgenote Miyabi Onitsuka (149,75). Melissa Peperkamp strandde met plek negen in de kwalificaties.

Big air mannen
De Noor Markus Kleveland ging bij sprong één de fout in, maar bij zijn tweede sprong trok hij de registers nog verder open met een prachtig gelande backside 1800 Indy. De derde sprong werd een fantastische nollie double frontside rodeo 1440 tailgrab, wat hij vermoedelijk als enige kan doen. Kleveland won zo met 184,25 punten, voor de Amerikaan Chris Corning (172,50) en de Italiaan Ian Matteoli (160,00). Net 147,50 punten pakte Niek van der Velden een keurige vierde plek.