Van Barneveld overtuigend door op WK darts, Hendriks vecht zich ook verder

De zesde dag van het wereldkampioenschap darts was er één met maar één sessie. Alleen op de dinsdagavond werd er gespeeld in het Londense Alexandra Palace, waar weer drie eersterondepartijen en een wedstrijd in de tweede ronde op het programma stonden.

De avond begon met een duel tussen de Welshman Jim Williams en de jonge Pool Sebastian Bialecki, een van de noemenswaardige debutanten op het WK. Die begon lekker en won zowaar met 3-0 de eerste set, waarna Williams een zeer sterke tweede set pakte. In set drie sloeg Bialecki terug, Williams won de vierde dan weer en in de vijfde set werd de - na de magere eerste set - uitstekende partij met 3-2 gewonnen door Williams.

Jimmy Hendriks was de eerste Nederlander van de avond en debuteerde tegen de Engelsman Jamie Hughes. Dat was een bedroevend slechte wedstrijd, waarin de eerste twee sets na - voor het gevoel - ongeveer zes uur onderling verdeeld werden. Hendriks was vervolgens net iets sterker in het finishen en maakte gelukkig in vier sets een einde aan de lijdensweg van het publiek: 3-1.

Fallon Sherrock opende in wedstrijd drie zeer sterk tegen Ricky Evans en kwam overtuigend op voorsprong, maar daarna zakte het een klein beetje in. Zo ontstond wel een erg leuk duel, waarin drie sets op rij naar een beslissende vijfde leg gingen. Die werden dan weer allemaal gewonnen door Evans, waarmee hij een einde maakte aan de droom van de 'Queen of the Palace'.

Raymond van Barneveld sloot de avond af en de Barney Army was weer uitgebreid aanwezig voor zijn duel met Ryan Meikle. De Engelsman bood prima partij en won de eerste set, waarin de Nederlander het hoofd alweer regelmatig liet buigen. Dit keer herpakte hij zich echter en met drie meer dan uitstekende sets boekte hij alsnog een overtuigende 3-1 zege, waardoor hij het hierna op mag nemen tegen wereldranglijstaanvoerder Gerwyn Price.