Succes voor Franse snowboardcrossers, ook Hämmerle en Bankes winnen

De beste snowboardcrossers ter wereld kwamen de afgelopen dagen in actie in Italië, waar in Cervinia twee World Cup-wedstrijden gehouden werden. Het zorgde weer voor het nodige spektakel, met nieuwe winnaars en spannende finales.

Vrouwen 1
Met Chloe Trespeuch en Manon Petit Lenoir had Frankrijk twee dames in de finale, naast de Britse Charlotte Bankes en Belle Brockhoff uit Australië. In die finale leek Bankes de start totaal te missen, waardoor ze zich aanvankelijk niet met de strijd voorin bemoeide. Daar ging Brockhoff in het gevecht al snel onderuit, waarna Trespeuch en Petit Lenoir om de winst vochten. Trespeuch pakte de zege, voor Petit Lenoir en Bankes, die nog dicht in de buurt kwam. De 21-jarige Nederlandse debutante Nienke van Poll kwam niet door de kwalificatieronde.

Mannen 1
Jakob Dusek en Alessandro Hämmerle vertegenwoordigden Oostenrijk in de finale, ook de Duitser Martin Nörl en de Amerikaan Mick Dierdorff schopten het tot de laatste vier. In de finale pakten de Oostenrijkers de leiding, met Hämmerle voorop, en de olympisch kampioen gaf dat niet meer uit handen: hij pakte de winst, voor landgenoot Dusek en met Nörl op de derde plek - Dierdorff kwam net tekort voor een podiumplek. Glenn de Blois ging in de kwalificatie niet van start.

Vrouwen 2
Ook op dag twee stonden Trespeuch en Bankes in de finale, dit keer met de Australische Josie Baff en Eva Adamczykova uit Tsjechië - tot haar huwelijk zeer succesvol als Eva Samkova. Adamczykova liet de start liggen en kon dat niet goedmaken, terwijl Bankes en Baff duelleerden om de winst. Die ging naar de Britse, terwijl Baff plek twee vast wist te houden en Trespeuch op de derde plek hield. Van Poll ging er in de achtste finales uit, nadat de kwalificatie geannuleerd werd.

Mannen 2
Nörl schopte het opnieuw tot de finale, dit keer kreeg hij gezelschap van de Spanjaard Lucas Eguibar, Loan Bozzolo uit Frankrijk en de Zwitser Kalle Koblet. Vanaf de eerste bocht had Bozzolo de leiding in handen en die stond hij ook niet meer af: de Fransman pakte zijn eerste World Cup-zege. Nörl en Koblet streden om plek twee, die ging naar de Duitser - Eguibar kwam er na een fout niet meer aan te pas.