Pieterse pakt de winst in sneeuwcross Val di Sole

Puck Pieterse heeft de wereldbekercross in Val di Sole gewonnen. De 20-jarige veldrijdster was in de Italiaanse sneeuw de beste, voor Ceylin del Carmen Alvarado en Manon Bakker. Wereldbekerleidster Fem van Empel kwam in de Italiaanse alpen hard ten val en zou moeten opgeven.

In de eerste bocht van het parcours moesten bijna alle dames even met de voet aan de grond nadat de Italiaanse Silvia Persico een bocht verkeerd inschatte. Alvarado profiteerde daarvan en de Nederlandse had direct een mooie voorsprong te pakken op de rest, maar ook de voormalige wereldkampioene bleef niet foutloos en Pieterse en Persico zouden snel aansluiten bij de Nederlandse.

Van het drietal bleek Pieterse de beste te zijn op het gladde parcours. Ze reed vrij snel weg bij Alvarado en Persico en reed eenvoudig naar de zege in de Italiaanse sneeuw. Alvarado en Persico leken de podiumplaatsen te verdelen, maar in de laatste twee rondes ging de Italiaans kampioene meermaals in de fout en zag in de laatste halve ronde Manon Bakker aansluiten. Toch probeerde Persico alles om voor haar thuispubliek een podiumplaats te bemachtigen, maar daarbij kwam ze ten val en kregen we een volledig Nederlands podium.

Voor het eerst dit seizoen stond Fem van Empel niet op het podium. De Nederlandse wereldbekerleidster was in de verkenning al hard gevallen en ook in de race kwam ze hard in aanraking met een paaltje en werd afgevoerd op een brancard, maar gelukkig lijkt de schade mee te vallen.

Bij de mannen ging de winst naar Michael Vanthourenhout. De Europees kampioen won met ruim een halve minuut op Niels Vandeputte. De Zwitser Kevin Kuhn maakte het podium compleet in Italië. Mathieu van der Poel nam ook deel aan de wereldbeker, maar de Nederlander zou nooit in aanmerking komen voor de winst. Uiteindelijk eindigde hij op de achtste plaats, maar wel op ruim drie minuten van de winnaar.

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com