Skiër Kriechmayr wint spannende afdaling in Val Gardena

In het Italiaanse Val Gardena/Gröden is de eerste afdalingswedstrijd van de World Cup-week in het alpineskiën afgewerkt. De mannen kwamen op de Südtiroler sneeuw in actie op de beruchte Saslongpiste, waar het niet zozeer enorm snel, maar wel zeer technisch is.

Als derde kwam de Duitser Josef Ferstl in actie en hij noteerde als eerste een op het oog wel echt rappe tijd. Die bleef even staan, tot de Noor Aleksander Aamodt Kilde er twee honderdsten van een seconde vanaf wist te schaven, gelijk daarna gevolgd door een nog 0,13 seconden snellere tijd van de Oostenrijker Matthias Mayer.

Ook Mayer mocht even op de hotseat blijven zitten, maar met World Cup-leider Marco Odermatt in aantocht kon hij dat plekje inleveren: de Zwitser was onderin erg snel en dook 0,02 seconden onder Mayer's tijd door. Nog voor Odermatt goed en wel plaats had genomen was hij zijn leiding echter alweer kwijt: Vincent Kriechmayr uit Oostenrijk was nog eens 0,11 seconden sneller.

Daarmee was het podium uiteindelijk ook bekend na een spannende race, waarin de top-29 binnen één seconde van elkaar zat. Kriechmayr won, voor Odermatt en Mayer, terwijl de Franse veteraan Johan Clarey - 41 jaar en nog altijd jagend op zijn eerste zege in inmiddels 230 World Cup-wedstrijden - op 0,23 seconden vierde werd.