FOK! Wat een weer: helder en koud; code geel voor vanavond

winterbanner

Hallo!

We hadden al een eerste lokale ijsdag in Eelde, gister is daar de eerte officiële ijsdag bijgekomen. In De Bilt werd het niet warmer dan -1.4 graden. De laatste ijsdag was al een tijdje geleden: 13 februari 2021. Ook vandaag is er kans op een ijsdag. In het uiterste zuiden kan een buitje vallen, elders is het helder en de zon te zien. Er staat weinig wind en de temperatuur komt amper boven 0 uit. Vanavond kan er een winterse bui vallen.

Deze keer hebben we geen code geel, al is die kans deze week nog wel aanwezig. Volgende week krijgen we door een noordelijke wind een wat zachter weertype. En dan kerst, al is het nog ver weg: een witte kerst zit er zoals het er nu voor staat niet in. Ik houd het in de gaten, beginnend bij morgen. Tot dan!

Update 09:39 uur
Het KNMI heeft voor vanavond en komende nacht alsnog code geel afgegeven. Vanavond bereiken enkele buien met regen of (natte) sneeuw het noordwesten van het land. Later krijgen ook het zuidwesten en noordoosten hiermee te maken. De gevallen neerslag bevriest op de wegen. Hierdoor kan het plaatselijk glad worden. Morgen in de middag verdwijnt de gladheid weer. 

Code geel voor gladheid  (Foto: KNMI)
Code geel voor gladheid (Foto: KNMI)


Charged had een mooie trainingsdag in Vorstenbosch (Foto: Charged)
Charged had een mooie trainingsdag in Vorstenbosch (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!