Pokťmon TCG: Scarlet & Violet aangekondigd

The Pokémon Company International heeft de volgende uitbreiding voor Pokémon Trading Card aangekondigd: Scarlet & Violet. Deze uitbreiding is, hoe kan het ook anders, geïnspireerd op de onlangs uitgebrachte videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. De uitbreiding wordt vanaf 31 maart 2023 uitgebracht.

Scarlet & Violet bevat weer nieuwe aanvallen en Ability's en we zien de terugkeer het spelmechanisme 'Pokémon ex', die in elk evolutiestadium voorkomt en een hoog HP heeft. Wanneer een Pokémon ex uitgeschakeld wordt, kost hem dat echter twee Prize-kaarten in plaats van één.

The Pokémon Company International introduceert daarnaast enkele kaartontwerpen die met ingang van de uitbreiding Scarlet & Violet gebruikt zullen worden. Gele randen op Pokémon TCG-kaarten worden grijs, zodat ze overeenkomen met de in Japan uitgebrachte kaarten. Bovendien komen de teksten voor enkele subcategorieën voor Trainer-kaarten, zoals Supporter, Item en Stadium, in de linkerbovenhoek zodat ze beter zichtbaar zijn in de handen van spelers, krijgen Basic Energy-kaarten rechtsonder een ander energiesymbool zodat het tijdens het spelen gemakkelijker te zien is, en worden de uitbreidingssymbolen op alle kaarten vervangen door uitbreidingscodes en taalcodes.

Pokemon TCG: Scarlet & Violet (Foto: The Pokémon Company International)Pokemon TCG: Scarlet & Violet (Foto: The Pokémon Company International)

Pokemon TCG: Scarlet & Violet  (Foto: The Pokémon Company International )