Skiester Holdener wint weer op slalom, Bassino zegeviert voor thuispubliek

De World Cup alpineskiën bij de vrouwen streek dit weekeinde neer in het Italiaanse Sestrière, waar twee technische wedstrijden op het programma stonden. Op de Giovanni Agnelli-piste werd zaterdag de reuzenslalom afgewerkt, zondag kwam men in actie op de slalom.

Reuzenslalom
Marta Bassino opende het bal in de eerste run en de tijd van de Italiaanse was goed, maar werd nog wel verbeterd: Petra Vlhova uit Slowakije dook er zeven honderdsten van een seconde onderdoor. Bassino bleef wel op plek twee staan en werd gevolgd door de Française Tessa Worley (+0,40), met vlak daarachter nog de Amerikaanse Mikaela Shiffrin (+0,44), Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen (+0,47) en de Zweedse Sara Hector (+0,50) - ook thuisskiester Federica Brignone stond op +0,96 nog net binnen een seconde van Vlhova op de zevende plek.

Brignone leverde een meer dan uitstekende tweede run af en ging met 1,38 seconden naar de leiding, maar Hector dook er gelijk nog eens 0,55 seconden onderdoor. Mowinckel stapelde fout op fout en zakte vier plekken terug en ook Shiffrin kreeg het niet voor elkaar: +1,85 seconden en twee plekken kwijt. Worley gaf 1,15 seconden toe en schoof achter Brignone in op plek drie, waarna Bassino met 0,11 seconden dan wél de leiding over wist te nemen. Vlhova mocht het afmaken, maar dat lukte de Slowaakse niet: derde op 0,40 seconden, achter de dolgelukkige thuiswinnares Bassino en Hector.

Slalom
Petra Vlhova was in de eerste run de snelste, en er waren er niet veel die bij de Slowaakse in de buurt konden blijven. De Zwitserse Wendy Holdener stond op 0,24 seconden, voor de Amerikaanse Mikaela Shiffrin (+0,33) en de Duitse Lena Dürr (+0,49), terwijl Anna Swenn Larsson uit Zweden op 0,77 seconden al de laatste was die binnen één tel van Vlhova bleef - het Kroatische supertalent Zrinka Ljutic zat er met 1,07 seconden op plek zes ook nog wel uitstekend bij.

Wereldjuniorenkampioene Ljutic deed het in run twee prima, maar leverde wel twee plekken in: de jonge Zweedse Hanna Aronsson Elfman, zestiende na run één, ging met nog vijf dames te gaan aan de leiding. Swenn Larsson kwam 0,08 seconden achter haar jonge landgenote terecht en Dürr haalde het óók niet: 0,23 seconden te langzaam en vier plekken verloren. Shiffrin hield het wél vol en pakte met 0,58 seconden de leiding, met nog twee dames te gaan. Holdener was nog eens 0,47 seconden sneller en dat bleek de winst op te leveren: Vlhova gaf 0,70 seconden toe en werd achter Shiffrin derde, waardoor Aronsson Elfman nét niet haar eerste podiumplek ooit pakte, maar wel knap vierde werd.