Frankrijk klopt Engeland op WK en speelt halve finale tegen Marokko

Frankrijk heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WK voetbal in Qatar. De titelverdediger was in de kwartfinale met 2-1 te sterk voor Engeland en speelt nu in de halve finale tegen Marokko.

Na een kwartier spelen kwam Frankrijk na een geweldige uithaal van Aurélien Tchouaméni op voorsprong. In de tweede helft zou Engeland langszij komen. Nadat Tchouaméni een overtreding maakte op Bukayo Saka zette Harry Kane vanaf de strafschopstip Engeland op gelijke hoogte.

Engeland kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen op de voorsprong, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Eerst wist Jordan Pickford nog te redden op een inzet van Olivier Giroud, maar uit een corner die zou volgen wist de Franse spits wel te scoren. In eerste instantie zou de corner nog weggewerkt worden, maar na een voorzet van Antoine Griezmann wist de Franse alsnog raak te koppen en dat was alweer zijn vierde doelpunt van dit WK.

Toch kreeg Engeland nog een ultieme kans op de 2-2. Na een onnodige overtreding op Mason Mount kreeg Engeland een tweede strafschop, maar dit ditmaal miste Kane. De Engelse spits schoot hoog over en staat Frankrijk bij de laatste vier op het WK, waarin Marokko de tegenstander is.