Marokko schrijft geschiedenis: eerste Afrikaanse land in halve finales WK na winst tegen Portugal

Marokko is het eerste Afrikaanse land dat zich plaatst voor een halve finale op een WK voetbal. In de kwarfinalewaren de Marokanen met 1-0 te sterk voor Portugal, waardoor nu een halve finale wacht tegen Frankrijk of Engeland.

Marokko had in de achtste finales al Spanje uitgeschakeld en tegen Portugal hielden de Marokanen vrij eenvoudig stand tegen een stroef spelend Portugal. Vlak voor rust kwam 'De Leeuwen van de Atlas' zelfs op voorsprong dankzij een rake kopbal van Youssef En-Nesyri, waarbij de doelman van Portugal in de fout ging.

In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor Marokko. Ondanks wat kansen voor Portugal hield de Marokkaanse voetbalploeg de nul en staat het als eerste Afrikaanse land bij de laatste vier van een WK voetbal. Eerder viel het doek voor Kameroen (1990), Senegal (2002) en Ghana (2010) in de kwartfinales.

In de halve finale speelt Marokko tegen de winnaar Engeland-Frankrijk, die wedstrijd staat om wordt om 20.00 Nederlandse tijd gespeeld in Qatar.

We hebben ook een topic over de wedstrijd Marokko - Portugal op ons WK-forum.