Demo op Xbox voor Clash: Artifacts of Chaos

Tijdens het ID@Xbox Winter Game Demo Event, maakten de Franse uitgever NACON en de Chileense ontwikkelstudio ACE Team bekend dat er nu een demo beschikbaar is voor Clash: Artifacts of Chaos op Xbox Series X|S.

In Clash: Artifacts of Chaos speel je als Pseudo, een ervaren vechter die als kluizenaar leeft. Na je ontmoeting met de Boy ga je op avontuur in een surrealistische wereld om hem te beschermen tegen Gémini, de Mistress of the Artefacts, die aast op de mysterieuze krachten van dit wezentje.

De gameplay draait vooral om third-person gevechten, waarbij spelers moeten vertrouwen op de vuisten van het hoofdpersonage, Pseudo. In de demo zijn vijf gevechtsstijlen beschikbaar, van een traditionele bokshouding tot originele stijlen, zoals de Claw. Daarnaast zijn er diverse special moves, die spelers kunnen ontgrendelen door formidabele wezens te verslaan. Wanneer tijdens een gevecht aan bepaalde voorwaarden is voldaan, kunnen spelers overschakelen naar een first-person view en een reeks verwoestende klappen uitdelen om te eindigen met een fatale move.

Naast de eigen stijl van verkennen en vechten, onderscheidt Clash: Artifacts of Chaos zich van andere action-adventures met een unieke mechanic: de Ritual. Dit oude ritueel is gebaseerd op een dobbelspel, waarbij elke deelnemer artefacten met unieke eigenschappen gebruikt. De uitkomst bepaalt onder welke regels wordt gevochten.

De demo van Clash: Artifacts of Chaos is nu verkrijgbaar in de Microsoft Store. De volledige versie van de game komt in februari 2023 beschikbaar voor Xbox Series X|S, Xbox One PlayStation 4, PlayStation 5, Steam en Epic.