BelgiŽ uitgeschakeld op WK; Marokko als groepswinnaar door na winst tegen Canada

België is donderdag uitgeschakeld in de groepsfase van het WK voetbal in Qatar. 'De Rode Duivels' speelde met 0-0 gelijk tegen Kroatië, waardoor de Belgen klaar zijn na de groepsfase. Marokko won in de andere groepswedstrijd van Canada, waardoor de Marokanen samen met Kroatië doorgaan naar de achtste finales van het WK.

België stond derde in groep na de nederlaag tegen Marokko en wist dat het eigenlijk moest winnen van Kroatië om door te gaan naar de volgende ronde van het WK. Voor rust was er weinig overtuiging bij de Belgen, maar in de tweede helft kregen de 'de Rode Duivels' de nodige kansen via Romelu Lukaku, maar de ingevallen spits was nogal ongelukkig in de afwerking. Door het 0-0 gelijkspel is België klaar op het WK voetbal.

In de andere groepswedstrijd won Marokko met 2-1 van Canada. Na vier minuten opende Hakim Ziyech de score na een blunder van de doelman van Canada. Halverwege de eerste helft verdubbelde Youssef En Nesyri de voorsprong. Marokko leek op weg naar een eenvoudige overwinning, maar voor rust kwam Canada dankzij een eigen doelpunt terug in de wedstrijd. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor Marokko als groepswinnaar doorgaat naar de volgende ronde.

Marokko speelt dinsdag tegen de nummer twee van groep E. Alle vier de pouledeelnemers kunnen de tegenstander worden: Spanje, Japan, Costa Rica of Duitsland. Kroatië speelt tegen de groepswinnaar van groep E.

We hebben ook een topic over de wedstrijd België -Kroatië en Marokko - Canada op ons WK-forum.