Oud-wielrenner Rebellin (51) maand na pensioen overleden na aanrijding

Voormalig wielrenner Davide Rebellin is woensdag om het leven gekomen. De Italiaanse veelvraat zette in oktober na drie decennia éindelijk een punt achter zijn profcarrière, maar kon nog geen maand van zijn pensioen genieten: hij overleed woensdag na een aanrijding met een vrachtwagen, 51 jaren jong.

Kort voor het middaguur zou een vrachtwagen in Montebello Vicentino een kruising op zijn gereden, waarbij een fietser is aangereden - Italiaanse media meldden al snel dat het om Rebellin ging, die op slag dood was. De chauffer van de vrachtwagen reed na het ongeluk door - de politie zoekt de chauffeur nog en onderzoekt ook of die chauffeur überhaupt door had dat er een aanrijding was.

Rebellin kende een geweldige loopbaan, vooral in de klassiekers. Hij wist de Waalse Pijl tussen 2004 en 2009 drie keer te winnen en schreef ook onder meer de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik (beiden 2004), de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice op zijn naam. De laatste jaren reed de Italiaan vooral voor diverse continentale ploegen, maar hij reed daarbij wel nog altijd degelijke uitslagen bij elkaar in allerhande wedstrijden.

In oktober nam Rebellin afscheid: hij reed met de Veneto Classic zijn laatste profwedstrijd en werd 'gewoon' keurig dertigste in een sterk profpeloton. Rebellin laat een vrouw en drie kinderen achter.