ArgentiniŽ als groepswinnaar door; Polen op doelsaldo verder op WK

Argentinië is als groepswinnaar door in groep C. In de laatste groepswedstrijd tegen Polen waren de Argentijnen duidelijk te sterk en won het uiteindelijk met 2-0. Ondanks het verlies is ook Polen door naar de achtste finales, doordat Mexico maar met 2-1 wist te winnen Saoedi-Arabië, waardoor Polen op doelsaldo door is.

Argentinië was de hele wedstrijd duidelijk beter dan Polen en kreeg ook voldoende kansen. In de eerste helft miste Lionel Messi een strafschop en was het bij rust 0-0. Snel in de tweede helft wist Argentinië wel te scoren. Alexis Mac Allister zorgde voor de openingstreffer en halverwege de tweede helft verdubbelde Julián Álvarez de score. Door de zege is Argentinië groepswedstrijd.

Op het moment dat Alvarez de 2-0 scoorde stond het in de andere wedstrijd tussen Mexico en Saoedi-Arabië ook 2-0 voor Mexico en dat betekende dat Mexico en Polen exact gelijks tonden in punten en doelsaldo, maar Polen stond nog op de tweede plaats vanwege ze minder gele kaarten had dan Mexico.

Mexico moest dus op zoek naar doelpunten kregen die kansen kregen ze ook, alleen waren die niet besteed aan de aanvallers. In de blessuretijd maakte Saoedi-Arabië aan alle spanning een einde door de 1-2 te maken. Zodoende staan de Polen op basis van het doelsaldo voor het eerst sinds 1986 in de achtste finales van een WK.

Argentinië speelt in de achtste finales als groepswinnaar tegen Australië, terwijl Polen het in de volgende ronde mag opnemen tegen Frankrijk.