Binotto neemt ontslag bij Ferrari

Er werd afgelopen weken veelvuldig gespeculeerd over de toekomst van Ferrari-teambaas Mattia Binotto, maar de kogel is door de kerk: de wegen tussen Binotto en Ferrari zullen 31 december officieel scheiden. Over een opvolger van de Italiaan is nog niks bekend.

"Helaas zal ik mijn samenwerking met Ferrari beëindigen. Ik verlaat een bedrijf waar ik van hou en 28 jaar lang onderdeel van was. Het geeft me rust dat ik weet dat ik er alles aan heb gedaan om onze doelen te behalen. Hoewel het een moeilijke beslissing was, denk ik dat het de juiste beslissing is. Ik wens Ferrari het allerbeste voor de toekomst", liet Binotto weten in een statement.

Vlak na zijn afstuderen voegde Binotto zich in 1995 bij de motorenafdeling van de Scuderia. De Italiaan was medeverantwoordelijk voor de gloriedagen die het team beleefde met Michael Schumacher. In 2013 werd de Italiaan gepromoveerd tot het hoofd van de motorenafdeling, in 2016 tot technisch directeur en in 2019 verving Binotto toenmalig teambaas Maurizio Arrivabene.

Wie de Ferrari-teambaas zal opvolgen is nog niet bekend. In de wandelgangen wordt gespeculeerd over Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur als mogelijke vervanger, hoewel Ferrari deze geruchten naar het rijk der fabelen verwees. 

De wegen tussen Binotto en Ferrari scheiden eind dit jaar (Getty Images / Red Bull Content Pool)
De wegen tussen Binotto en Ferrari scheiden eind dit jaar (Getty Images / Red Bull Content Pool)