Costa Rica verrast Japan op WK voetbal

Costa Rica heeft zich goed herstelt van de 7-0 nederlaag tegen Spanje op het WK voetbal. Tegen Japan wonnen ze verassend van Japan met 1-0, dat eerder nog van Duitsland had gewonnen. Door de zege van Costa Rica ligt het weer volledig open in groep E.

De wedstrijd was het aanzien amper waard. In de eerste helft was er geen enkel schot op doel. Na rust waren de Japanners wel duidelijk beter dan Costa Rica en kreeg het ook de nodige kansen om de scoren te openen, maar de goal viel niet voor Japan.

Waar Japan niet tot scoren kwam viel de goal wel aan de andere kant. Tien minuten voor tijd maakte Keysher Fuller het doelpunt voor Costa Rica met het schot op doel van dit WK. Na het doelpunt probeerde Japan nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het zou 1-0 blijven in het voordeel van Costa Rica.

Door de verassende zege van Costa Rica is alles weer mogelijk in groep E. Mede dankzij de verrassende uitslag is er volop spanning in groep E. Spanje, Japan en Costa Rica hebben drie punten. Spanje en Duitsland spelen zondag om 20.00 uur (Nederlandse tijd) tegen elkaar.