Noorse en Zweedse dominantie in World Cup langlaufen

Ook op de tweede dag van de World Cup langlaufen hebben Zweden en Noorwegen hun dominantie voortgezet. In het Finse Ruka stond zaterdag de tien kilometer klassieke stijl op het programma, voor het eerst met een gelijke afstand voor de mannen en vrouwen.

Vrouwen
Eerst waren de vrouwen aan de beurt en zoals wel ongeveer te verwachten viel ging het vooral tussen twee Zweedse dames: Frida Karlsson en Ebba Andersson. Karlsson opende weer sterk, maar Andersson deelde haar race goed in en vooral in de laatste twee kilometer trok ze de winst naar zich toe, met Karlsson op 5,7 seconden op plek twee. Het podium werd gecompleteerd door de Duitse Katharina Hennig, die op 13,3 seconden twee tienden van een seconde voor de Noorse Anne Kjersti Kalvå eindigde.

Mannen
Halverwege gingen de Zweden erg lekker, Calle Halfvarsson en William Poromää noteerden zelfs de twee snelste tijden. De Noren hadden hun wedstrijd echter beduidend beter ingedeeld en dan met name Johannes Høsflot Klæbo: hij kende een verschroeiende tweede vijf kilometer en ging van de derde plek na vijf kilometer naar winst met 20,5 seconden voorsprong op landgenoot Pål Golberg. Martin Løwstrøm Nyenget completeerde het Noorse feestje door op 28 seconden de derde tijd te noteren, voor Halfvarsson en de Brit Andrew Musgrave.