Qatar maakt eerste WK-goal ooit, maar Senegal wint

Qatar is na twee wedstrijden zo goed als uitgeschakeld op het eigen WK. Tegen Senegal maakte het thuisland wel het eerste doelpunt op het WK, maar uiteindelijk won Senegal met 1-3.

Vlak voor rust kwam Senegal op voorsprong na gepruts in de verdediging van Qatar, waarna Boulaye Dia wist te scoren. Na rust leek het Afrijkaanse land de wedstrijd te beslissen. Uit een corner zette Famara Diédhiou de 0-2 op het scorebord.

Qatar kwam daarna wat beter in het spel en een kwartier voor tijd maakte het gastland de aansluitingstreffer. Mohammed Muntari zorgde met een rake kopbal voor de eerste treffer van Qatar op een WK. De ploeg mocht even hopen op een resultaat, maar zes minuten na de 1-2 zorgde Bamba Dieng voor de 1-3 en daarmee was de zege voor Senegal binnen.

Mocht Nederland vanavond van Ecuador winnen is Oranje zeker van de volgende op het WK voetbal.