FOK! Wat een weer: wederom niet droog

herfstbanner

Goede morgen!

De dag begint overwegend droog, op het uiterste noordoosten en de kust van Noord-Holland na. Een regengebied trekt vandaag over het land van zuidwest naar noordoost, in het noorden is het eerst zonnig, in het zuiden is het daarna nog even zonnig, tot de zon ondergaat. De temperatuur ligt rond de 8 graden bij een zuid tot zuidoostelijke wind. 

Ik maak even een uitstapje naar andere Europese landen: Frankrijk heeft ook een flink regengebied met in de Alpen sneeuw, later vanmiddag is ook Zwitserland aan de beurt qua neerslag. Het regengebied waar wij mee te maken krijgen, daar krijgt Duitsland ook mee te maken vanaf de namiddag. In Spanje en Portugal is ook een regengebied aanwezig met in noord Spanje redelijke hoeveelheid neerslag. Ook in Tsjechië, Hongarije, Polen en Roemenië blijft het niet droog. De temperaturen liggen grofweg tussen de 8 en 16 graden in Europa.

Morgen hebben we eerst wat buien maar dan volgt een op het oog goede dag, in de avond wordt er neerslag verwacht, maar dat is voor morgen.

 

Maily trof de regenboog, maar geen pot met goud (Foto: maily)
Maily trof de regenboog, maar geen pot met goud (Foto: maily)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!