Smith wint eindelijk major met Grand Slam of Darts

Al acht keer eerder stond Michael Smith in de finale van een major maar bij negende mocht hij eindelijk de beker mee naar huis nemen. De Engelsman won vanavond de Grand Slam of Darts door in de finale Nathan Aspinall met 16-5 te verslaan.

Al vroeg in de wedstrijd liep Smith en het verschil werd verder in de wedstrijd alleen maar groter. De laatste acht legs won hij zelfs allemaal.  Na zijn benutte matchdart liet hij zich van vreugde vallen op het podium. Daarbij haalde de 32-jarige Smith zijn elleboog open. "Ik heb goed gespeeld dit toernooi, maar mijn dubbels wilden niet altijd vallen. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen", aldus Smith na afloop tegenover Viaplay.

In de halve finale rekende Smith ook al af met Raymond van Barneveld. De Hagenees keek bij de eerste break al tegen een 0-5 achterstand aan. Daarna ging Smith echter dubbels missen langzaam maar zeker kroop Van Barneveld dichterbij tot het uiteindelijk 10-10 werd. Na een cruciale break op 13-12 liep Smith uit naar een 16-12 overwinning.