Uitslag sc Heerenveen - Cambuur Leeuwarden

sc Heerenveen heeft zondag de Friese derby tegen SC Cambuur gewonnen. In de slotfase van de wedstrijd maakte Anas Tahiri de winnende en blijft de thuisploeg goed meedoen in de subtop van de eredivisie.

Heerenveen keek al vroeg tegen een achterstand aan. In het Abe Lenstra station zorgde Jamie Jacobs voor de 0-1. De middenvelder passeerde WK-ganger Andries Noppert op aangeven van Alex Bangura. Bij rust was de stand weer in evenwicht via de Zweed Amir Sarr. De aanvaller kopte via de onderkant van de lat binnen.

Na rust had Heerenveen het overwicht, maar tot grote kansen kwam dat niet. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong dankzij een afstandsschot van Anas Tahiri. Cambuur kwam daarna beter voor de dag en waren in de extra tijd dicht bij de gelijkmaker, maar dankzij een uitstekende redding van WK-ganger Andries Noppert bleven de drie punten in Heerenveen en blijft daarmee goed meedraaien in de subtop van de eredivisie. Cambuur staat op een zorgwekkende zeventiende plaats.