Sweeck klopt Van der Haar bij wereldbekerwedstrijd Beekse Bergen

Laurens Sweeck heeft de wereldbekercross in de Beekse Bergen op zijn naam geschreven. In een lange sprint won de Belg met duidelijk verschil van Nederlands kampioen Lars van der Haar. Europees kampioen Michael Vanthourenhout legde beslag op de derde plaats.

In het wereldbekercircuit werd dit jaar voor het eerst de Beekse Bergen opgenomen. Vanuit de start had nam Zwitsers kampioen Kevin Kuhn de kop, maar daarna bleef het lang gesloten tot Kuhn in de fout ging. Lars van der Haar en Laurens Sweeck wisten daardoor een gat te slaan met de rest en in eerste instantie kon alleen Europees kampioen Michael Vanthourenhout het gat direct dichten.

Het drietal nam tien seconden voorsprong en halverwege de koers wist Joris Nieuwenhuis het gat naar het drietal te dichten en de Nederlander nam direct de kop. De voormalig wegwielrenner probeerde vooral het asfalt het verschil te maken, maar hij de rest niet lossen. In de slotronde wist ook wereldbekerleider Eli Iserbyt vooraan de aansluiting te vinden, maar hij zou nooit meedoen voor de winst in de Beekse Bergen, ook Nieuwenhuis had zijn beste krachten al verspeelt.

Niemand wist in de slotronde weg te geraken ondanks meerdere poginen, waarna de sprint de beslissing moest brengen en daarin waas Sweeck duidelijk de sterkste. Hij won voor Van der Haar en Vanthourenhout en door de zege komt hij nu op vier punten van klassementsleider Iserbyt.

Results powered by FirstCycling.com