Uitslag FC Emmen - Ajax

Ajax heeft wederom puntverlies geleden in de Eredivisie. Tegen FC Emmen werd het na een 1-3 voorsprong uiteindelijk 3-3.

De openingsfase verliep al slecht voor de Amsterdammers. Na een onnodige overtreding van Wijndal zorgde Veldmate met een fraaie vrije trap voor de 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten want twee minuten later zorgde Taylor alweer voor de 1-1. Dat het vooral in de verdediging niet goed zit bij Ajax bleek al in de eerste helft want Emmen kreeg ook in de eerste helft al diverse kansen, waaronder een grote voor Araujo. Desondanks leek Ajax al voor rust de zege veilig te stellen na doelpunten van wederom Taylor en Bergwijn.

In de tweede helft bleef Emmen op jacht naar doelpunten en bij Ajax daalde het niveau nog verder. Nadat Zivkovic de aansluitingstreffer maakte rook het helemaal bloed. Namens Ajax trof Kudus nog wel de lat maar voor de rest was het vooral tegenhouden. Emmen kreeg loon naar werken toen Bouchouari een voorzet wou geven maar de bal pardoes in de goal belandde.