Handbalsters verliezen EK-duel van Duitsland

De Nederlandse handbalsters hebben vrijdagavond met 28-36 verloren van Duitsland, waardoor een plaats bij de eerste twee in de poule lastig gaat worden.

Oranje begon nog goed tegen Duitsland. Snel nam de ploeg van bondscoach Per Johansson een voorsprong van 8-5, maar daarna draaide Duitsland snel de wedstrijd om en bij rust hadden de Duitse handbalsters al een ruime voorsprong (13-17).

Na rust bleef het verschil lang hangen tussen de vier punten verschil hangen in het voordeel van Duitsland. In de slotfase van de wedstrijd wisten de Duitse handbalsters toch uit te lopen naar een ruime overwinning tegen Nederland.

Door de nederlaag staat Nederland er slecht voor. Met nog twee duels bezet Oranje de vijfde plek in de groep, terwijl een plaats bij de eerste twee is vereist om door te gaan naar de halve finales.